Рисунки на Кольо Карамфилов в Червената точка

Над 100 лични рисунки на Кольо Карамфилов, нахвърлени на салфетка, амбалажна хартия или набързо откъснат лист, са събрани и ще бъдат изложени от 13 до 23 април в новата зала на Червената точка, която се намира до пресечката на „Кирил и Методий“ с „Раковска“.Рисунките са импулсивни подаръци към лични приятели на художника, рисувани по време на срещи, работни разговори и приятелски вечери. Петнайсет от близките му приятели събират спомените си на едно място и показвт мимолетните идеи на вечния Кольо.

Read more

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Депо за изкуство към галерия Червената точка

Депото за изкуство към галерия Червената точка ще дава възможност за богат избор от творби на съвременни български автори. С депото се надяваме да предлагаме многообразие от жанрове и стилове в широк ценови диапазон, независимо и паралелно с текущата експозиция в изложбената зала.

Read more

Изложба ПРИНТ НЕСТ 2016

Изложбата ПРИНТ НЕСТ 2016 беше открита в новата зала на Червената точка в присъствието на многобройни приятели и почитатели на студиото. Авторите в студиото са Васил Ангелов, Горан Тричковски, Иван Матеев, Павел Целкоски и Зоран Мише, а аранжор на експозицията е техният преподавател от академията и настоящ ментор Емануела Ковач.
 
Read more

ВИТОША / VITOSHA

Свикнали сме с Витоша до такава степен, че почти не я виждаме вече... А тя е там горе винаги - снежна, намусена, осветена, слънчева... Как я виждат гостите на София? От 4-ти до 26 февруари четирима арт студенти от Италия - Luiza de Donato, Tzu Ning Chiang, Valentina Sciarra, Adriano Ponte - споделят впечатления от София след 4-месечна exchange програма в Националната академия по изкуствата. Вижте Витоша през техните очи в новата зала на "Червената точка" на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 24. Изложбата включва инсталации, графики, скулптура и живопис.
 
 
View the embedded image gallery online at:
http://chervenatatochka.bg/bg/events#sigProGalleria1bd67340b2

Стрийт арт в галерия Червената точка

Живопис и графити върху платна са последното предизвикателство на Димитър Механджийски-Стерн  и Елеонора Маринова –Елче в столичната галерия „Червената точка“

 
Read more

Теодор Дуков откри самостоятелната си изложба „Светлата страна на нещата“ почти разпродадена

Новатаекспозиция на Теодор Дуков от скулптури в дърво и техните оригинални рисувани проекти бе открита вечерта на 26 майи събра само овации. Изложбата проследява пътя на всяка от творбите от идейната скица през рисунките, та чак до окончателния проект и неговата реализация. Експозицията включва и проектите на някои от творбите, по които авторът работи докато тече изложбата.
 
Read more

МЕДИТЕРАНЕО – съвместна изложба на Тодор Попов и Даниел Мирчев

Художникът Тодор Попов и скулпторът Даниел Мирчев откриха на 7 май в „Червената точка“ съвместна изложба, обединяваща 16 живописни платна и 5 пластики от дърво. Вдъхновена и посветена на Средиземноморския дух и светоусещане, експозицията е с името МЕДИТЕРАНЕО и излъчва ваканционно настроение и лятно блаженство. Изложбата откри изкуствоведът Станислава Николова.
 
Read more

Изложба ПРИНТ НЕСТ 2016 (2)

Художникът Тодор Попов и скулпторът Даниел Мирчев откриха на 7 май в „Червената точка“ съвместна изложба, обединяваща 16 живописни платна и 5 пластики от дърво. Вдъхновена и посветена на Средиземноморския дух и светоусещане, експозицията е с името МЕДИТЕРАНЕО и излъчва ваканционно настроение и лятно блаженство. Изложбата откри изкуствоведът Станислава Николова.
 
Read more

Първа фотоизложба в „Червената точка“

На 7 април Илейн Джефри откри при нас своята първа изложба в България – „Мимолетни истории“.  В нея тя представя фотографии от съкровени моменти в София наравно с фотоси от Кайро, Лондон, Хамбург и Пето авеню в Ню Йорк. Център на изложбата й е фотография на храм -паметника „Александър Невски“, осветен от супер луната от есента на миналата година. „Обичам тази сграда заради нейната архитектура и историческото й значение.“, сподели Илейн на откриването и представи основната тема, която я интересува – промяната и преходът. Във  всичките й импресии, включени в изложбата, е кодиран моментът на промяна. Особено силен е той в поредицата от снимки на Кайро, направени по време на революцията там през 2011 година.
 
Read more

Премиерна изложба на графичното студио ПРИНТ НЕСТ

При засилен интерес и искрени адмирации премина откриването на премиерната изложба на четиримата млади графици, обединени в арт групата „Принт нест“ - Зоран Мише, Горан Тричковски, Васил Ангелов и Павел Целкоски. Идеята за обединяването им в едно студио се ражда преди години, но на 5 март бе първото им официално появяване като творческа групa. 

Read more

ЗВУКОПРОСТРАНСТВО - съвместна изложба на Велин Динев и Йоахим Хирлинг

Велин Динев, автор на 77 години, представи последните си платна пред софийска публика в съвместна изложба с германеца Йоахим Хирлинг. Въпреки възрастта си, българският художник показва в «Червената точка» неочаквана за неговото поколение експресивност и свежест на изказа. «Велин звучи изключително съвременно», обяснява галеристът Даниел Мирчев мотива за поканата си към сливенския художник. Заедно с Велин Динев галерията представя и немския автор Йоахим Хирлинг. Той от своя страна въвежда зрителя в един необичаенза българския усет диалог между звук и цвят. Замислени като цялостна композиция, платната на Йоахим образуват акорди, подчинени на теорията за съответствието между тон и цвят. Картините му, вдъхновени от музикални тонове са рисувани специално за изложбата в «Червената точка». «Не трябва да забравяме, че тук е земята на Орфей» сподели Йоахим по повод на своето представяне в София.
 
Read more
Animalia otkrivane

ANIMALIA откриването

Откриването на изложбата Анималия в галерия Червената точка мина при необичайно голям интерес. Представители на музеи в София, на културни институции и на почти всчики висши учебни заведения дойдоха на събитието. Гостите бяха изкушени да разгледат миниатюрните детайли от илюстрациите и скулптурите с лупи в акомпанимента на горски звуци, специално записани за проекта. Изложбата откри Неда Живкова, изкуствовед и преподавател по история а изкуството.

Илюстрациите на Милена Радева и скулптурите на Илия Бояров, обединени в Animalia, бяха изложени през октомври 2014.

 

Read more

Живопис в ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

Димитър Механджийски и Елеонора Маринова са младите художници от Пловдив, които гостуват с 12 живописни платна на галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА от 4ти до 18ти септември. С първата им столична изложба галерията откри и активния есенен сезон.
 
 
Read more

СЪДбовно 13

Авторски съдове от дърво, създадени специално за ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА, разбиват представите за функция и естетика. Изненадващи в своето предназначение, те са по-скоро скулптури с функция. Няма как да не се превърнат в акцент за всеки дом и несъмнена тема за разговор в първите минути на всяко гостоприемство.
 
Read more

Дърво и метал

10-25.04.2014
Изложба на СТУДИО 4 УШИ
СТУДИО 4 УШИ е приятелски кръг от художници, които работят в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства и др. Това, което ни обединява като творци е специалното отношение към класическите приоми в изкуството.
 
Read more

Втора изложбена площ

От 21.03.14 г. предлагаме още едно пространство за представяне на авторски творби.
 
Read more

Черно-бели идеи в Червената точка

На 06.03.2014 г. галерията откри първата от поредицата изложби „Отбивки".
Експозицията представя графики на двама автори от Македония - Зоран Мише и Горан Тричковски. Двамата са завършили Националната художествена академия в София. Третият автор е Николай Йотов, който излага скулптури от мрамор.
 
Read more

Февруарска колекция

На 31.01.2014 г. попълнихме колекцията на галерията с нови скулптури. Част от тях са на нови автори – Николай Йотов, Димитър Митев, Деница Дакова, Владимир Мичев. Със свои творби участват и Стелиян Стелиянов, Теодор Дуков и Даниел Мирчев. Същата вечер в Червената точка в приятелска обстановка участниците, приятели и колеги се поздравиха и размениха идеи и планове за съвместна работа. Пожелаваме успех.
 
Read more

3х3+2х2

От 12 до 30.11.2013 г. представяме селекция от нови интериорни предложения на 5 млади автори, с които галерията ще работи занапред. Това са Валентин Митев, Стелиян Стелиянов, Георги Великов, Теодор Дуков и Лилия Поборникова. Целим да покажем различни похвати и методи на обработка на дървото. Всеки от тях носи собствен дух и уникален заряд. Каним всички ценители на изкуството да видят тези впечатляващи скулптури, които ще радват и провокират въображението ви.

 

Read more

Невидимата река на София

Уличен танцов спектакъл, стартира от нашия вътрешен двор, въвличайки галерията ни в танца. Проектът бе на Фондация "Пространство за танц" в изпълнение на артистите от Балет „Арабеск“.

 

Read more

Откриването

Галерията откри врати на 19-ти септември, 2013, със самостоятелна изложба на Даниел Мирчев от 13 негови скулптури от дърво. Събитието уважиха приятели, колеги и дизайнери.

 

Read more
FaLang translation system by Faboba